Јавен повик за пријавување за учество на обука на тема: Тимска работа и Лидерски способности низ комуникациски процес


Што нуди обуката ?

1. Осознавање на комуникацискиот процес , како основа за понатамошна успешна кариера;

2. Запознавање со вербална и невербална комуникација;

3. Фази на формирање групи;

4. Решавање на проблеми во група доколку се јават;

5. Истакнување на вашите лидерски способности при водство во дадена група;

Сите овие вештини ќе се изучат низ теоретски и практичен дел, со најсовремени и најразлични видови на вежби од областа на тимска работа и лидерски способности.

Времетраење на обуката: 4 часа

Големина на група : 15 -20 членови

Место на одржување : МКЦ 1 кат простории на НВО Порта

Цена на обуката: 600 денари

Обучувач и тренар е дипломиран комуниколог при Универзитетот на Југоисточна Европа отсек комуникациски науки и односи со јавноста – Максимилијан Казаков

Работилницата ќе се одржи на ден 07.03.2020

Пријавување за обуката на емаил: urbanoopstestvo@gmail.com или тел.број. 078/613-409


*Апликантите кои се заинтересирани за обуката да се пријават најдоцна до 05 Март * На крајот на обуката сите патиципиенти ќе добијат соодветни сертификати од НВО Урбано општество и истиот ќе ви послужи при понатамошно вработување, како и на местата на кои работите во моментот.


НВО УРБАНО ОПШТЕСТВО НА ПОКАНА ОД CIVICA MOBILITAS ДЕЛ ОД ДЕНОТ НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ


На 14.09.2019 бевме дел од на фестивалот „Ден на граѓанските организации“,во организација на Civica Mobilitas во паркот Ибни Пајко и на плоштадот Скендербег учествувавме во многубројните активности со над 80 граѓански организации. Програмата во младинското, креативното и едукативното катче изобилуваше со креатвни работилници, обуки и предавања за сите возрасти. Во паркот Ибни Пајко учествувавме во мноштво игри и активности. На платото Скендербег одблиску се запознавме со граѓанските организациии, поразговаравме со нив и се приклучивме кон нивните активности. Придонесот на граѓанските организации во општеството и заедницата е огромен и „Денот на граѓанските организации“ беше одлична можност за граѓаните да се информираат, предложуваат и да се вклучат во иницијативите кои ги предводат здруженијата.


КАЖИ ДА


Воведна работилница за проектот „Спознај ги човековите права и кажи ДА за еднаквоста и родовата рамноправност“ ќе се одржи на 17-ти јули 2019 во аулата на СЕПУГС "Васил Антевски-Дрен"-Скопје. Целта на настанот е преку презентација на проектот и неговите активности да се поттикне соработка на полето на развој на граѓанското општество и младинско учество во:

1.препознавање на младинската работа како клучна алатка за помагање на позитивниот личен и социјален развој

2.намалување на ризичното однесување и насилство кај младите

Тимот на проектот ќе ги претстави основните елементи на проектот, причините за негово организирање, неговите цели и наредните активности. Проектот „Кажи ДА“ е поддржан од Агенцијата за млади и спорт.


Пинг-понг турнир за лицата со телесен инвалидитет


НВО Урбано Општество-Скопје викендов во средното училиште Михајло Пупин во Скопје во рамките на проектот" Можеш и ти" поддржан од Владата, повторно одржа спортски турнир во пинг понг за лица со телесен инвалидитет. Овој пат натпреварувачите беа членовите на Здружението "Мобилност" Скопје.

Прочитај повеќе


Урбано општество во посета на Старо село-Тетовско


НВО "Урбано општество"- Скопје беше на гости кај 12 членото семејство во с.Старо село-Тетовско дониравме храна облека и обувки.

Прочитај повеќе


Новогодишна хуманитарна акција


ОУ "Лазо Ангеловски"-Скопје заедно со НВО Урбано Општество за новогодишните и Божиќни празници со уште една хуманитарна акција, овојпат за најмалите дечиња донација на играчки и облека во домовите за деца без родители и СОС Детско село.

Прочитај повеќе


Маалски школски игри


Урбано општество во соработка со основните училишта од општина Аеродром, ОУ„Лазо Ангеловски“, ОУ„Ѓоргија Пулевски“, ОУ„Љубен Лапе“ и ОУ„Димитар Македонски“ ги огранизираа првите маалски училишни игри на кои учество земаа самите ученици и наставници од имените училишта.

Прочитај повеќе